Podívejte se kolik stojí elektřina právě teď.

Delta Green získala investici 2,2 milionu eur

Významně jsme se posunuli k naplnění naší vize otevřít Evropě z Česka - původní uhelné mocnosti - cestu k energetice napojené na dech planety.

Máme velkou radost, že vám to konečně můžeme prozradit. ✨ Delta Green získala investici 2,2 milionu eur. ✨ Významně jsme se tak posunuli k naplnění naší vize otevřít Evropě z Česka - původní uhelné mocnosti - cestu k energetice napojené na dech planety. 🌱

Otevíráme potenciál energetiky, kterého se zatím každý bál. Chceme připojit miliony domácností po celé Evropě, které mají obrovský počet chytrých zařízení a s nimi i obrovské množství energetické flexibility. Domácnostem, které jsou vybaveny fotovoltaikou, baterií, tepelným čerpadlem nebo elektromobilem, dokážeme uspořit nebo vydělat jednotky tisíc korun ročně. Jde nejen o řízení spotřeby a výroby elektřiny, ale právě také chystané zapojení domácností do vyrovnávnávání sítě. To je miliardový trh, kterému dnes dominují fosilní elektrárny. A právě ty chceme nahradit domácnostmi. Pomohou totiž otevřít cestu do sítě dalším obnovitelným zdrojům, takže elektřina bude ve výsledku digitalizovanější, zelenější a levnější.

Umožnit domácnostem podílet se na vyrovnávání sítě chceme do konce tohoto roku

„Jako první nabídneme službu českým domácnostem, kde plánujeme agregovat desítky megawatt”, popisuje Jan Hicl. Po expanzi do Evropy už půjde o stovky megawatt. Proto teď potřebujeme postavit robustní a stabilní řešení, které pomůže nahradit fosilní zdroje elektřinou, která dnes v domácnostech leží ladem. Na jeden megawatt přitom stačí zhruba 200 domácností.

A kdo věří v Delta Green?

Lead investorem je impactový fond Tilia. Ten se zaměřuje na projekty, které mají velký potenciál pozitivně ovlivnit environmentální a sociální fungování naší společnosti. Investuje napříč klima, vzdělávacím a zdravotním sektorem. Nedávno oznámil otevření druhého fondu ve výši 30 milionů eur. Credo Ventures je fond rizikového kapitálu, který patří mezi nejrenomovanější v Evropě. V roce 2009 ho založili Jan Habermann a Ondřej Bartoš. Investují zejména ve střední a východní Evropě. Zaměřují se na informační technologie, internetové služby a zdravotnictví. Investovali například do společností UI Path, ProductBoard nebo Eleven Labs. Purple Ventures je český venture capital fond, který investuje do technologických startupů napříč střední a východní Evropou, se zaměřením na Česko. V čele stojí Jan Staněk. Zaměřují se na řadu sektorů, včetně digitalizace zdravotnictví, SaaS, energetických technologií, IoT a dalších. Nedávno oznámili otevření druhého fondu ve výši 40 milionů eur. A především naši zákazníci. Děkujeme vám za důvěru a za to, že s námi sdílíte naši vizi za lepší planetu a nadšení pro obnovitelné zdroje.

OBJEVTE PODOBNÉ ČLÁNKY

Žádný článek k zobrazení.